Προτάσεις της Επιτροπής Αθλητισμού του Δ.Σ. Ροδόπης

Man Running on Side of Road

Προτάσεις της Επιτροπής Αθλητισμού του Δ.Σ. Ροδόπης

  1. Διαδρομές Βαδίσματος
  2. Μαθήματα Yoga & Pilates
  3. Ιστιοπλοΐα

Δηλώσεις συμμετοχής : Μέχρι 15/4 στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης

Προτάσεις της Επιτροπής Αθλητισμού του Δ.Σ. Ροδόπης

1.Διαδρομές Βαδίσματος
Σε προγραμματισμένες ή και μη ημερομηνίες οι ενδιαφερόμενοι δικηγόροι θα φορούν τα αθλητικά τους και θα πραγματοποιούν διαδρομές περπατώντας. Οι διαδρομές θα είναι εκτός πόλης 2km, 5km, 10km αναλόγως το πρόγραμμα και τη διάθεση. Θα πρόκειται για διαδρομές οργανωμένες με σήμανση και σημεία ανεφοδιασμού. Η έναρξη θα γίνεται από το δικαστικό μέγαρο όπου θα μετρούνται οι συμμετέχοντες και θα ορίζεται η ώρα τερματισμού στο προκαθορισμένο σημείο. Η διαδρομή θα παρακολουθείται από ιατρό ή νοσηλευτή ή από κάποια εθελοντική οργάνωση όπως ο Ερυθρός Σταυρός. Θα διανέμονται νερά στους συμμετέχοντες και ιδανικά η διαδρομή θα τελειώνει με συνάθροιση, καφέ και συζήτηση.
Απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους δικηγόρους και έχει στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσω της άσκησης, τη διασκέδαση, την κοινωνικοποίηση και τη σύσφιξη σχέσεων.
Τοποθεσία : Νυμφαία & άλλες επιλεγμένες διαδρομές
Ημερομηνίες : 1-3 σαββατοκύριακα το μήνα, αναλόγως τις καιρικές συνθήκες και τη διάθεση
Κόστος : ΔΩΡΕΑΝ
Δηλώσεις συμμετοχής : ΑΝΟΙΧΤΗ
2. Μαθήματα Yoga & Pilates
Εξειδικευμένος personal trainer διδάσκει Yoga και Pilates και προσφέρει τις υπηρεσίες του για 3 μήνες, από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο, για δύο προπονήσεις την εβδομάδα σε γκρουπ των 10-12 ατόμων, σε δικό του εξοπλισμένο χώρο, στην τιμή των 3 ευρώ/άτομο). Ο χώρος θα πληρώνεται από τον ίδιο και οι ώρες θα ρυθμίζονται από τους ασκούμενους και τον ίδιο. Το ποσό θα πληρώνεται από τους συμμετέχοντες. Η yoga και το pilates απευθύνονται σε δικηγόρους κάθε φύλου και ηλικίας και βελτιώνουν την ευκινησία, την ευελιξία, τη σωστή στάση του σώματος, γυμνάζουν τον κορμό και προσφέρουν πνευματική ευεξία.
Τοποθεσία : Studio Personal Training
Ημερομηνίες : 8 φορές/ μήνα
Κόστος : 3 ευρώ/ άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής : Μέχρι 15/4 στο Δικηγορικό Σύλλογο
3. Ιστιοπλοΐα
Η ιστιοπλοΐα είναι η τέχνη του αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική ή κύρια πηγή ενέργειας τον άνεμο. Η ιστιοπλοΐα είναι το τρίτο κυρίαρχο άθλημα, μετά την κολύμβηση και την κωπηλασία στον λεγόμενο ναυταθλητισμό, η οποία και περιλαμβάνεται στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και προσφέρουν ημερήσιες βόλτες ή διήμερα ταξίδια με διανυκτέρευση στο σκάφος και μαθήματα βασικών τεχνικών ιστιοπλοΐας. Σε πληρώματα/παρέες των 10 ατόμων τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να ταξιδέψουν με ένα διαφορετικό τρόπο έως τη Θάσο, να διασκεδάσουν, να φάνε και να κοιμηθούν πάνω στο σκάφος απολαμβάνοντας παράλληλα τα νερά του Θρακικού πελάγους.
Διαδρομή : Άβδηρα/Φανάρι- Θάσος
Ημερομηνίες : (προτεινόμενα : μονοήμερο ταξίδι εντός των διακοπών του Πάσχα και ένα διήμερο με διανυκτέρευση κάποιο σαββατοκύριακο του Ιουνίου)
Κόστος : 400€/ σκάφος (10€-12€/ άτομο)
Δηλώσεις συμμετοχής : 15/4 στο Δικηγορικό Σύλλογο