ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ 4ης ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΤΗΛ. 2531022551 & 2531031163
FAX. 2531020589
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 69132                                                                                                                       Κομοτηνή 3/12/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, σε έκτακτη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, κατά την οποία συζήτησε το θέμα της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, το οποίο επανέφερε με ανακοίνωσή της η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βούληση του Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης, αποφάσισε:
Να εκφράσουμε, για άλλη μια φορά, τη σαφή και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά, εργασιακά κριτήρια, αγνοεί τον υπερπληθωρισμό του νομικού επαγγέλματος, αυξάνει την ανεργία και την υποαπασχόληση που μαστίζει το νομικό κόσμο, αποστερεί των αναγκαίων πόρων τις υπάρχουσες νομικές σχολές υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη νομική σχολή και κατ’ επέκταση το  Δ.Π.Θ. το οποίο αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την περιοχή.

Δηλώνουμε επίσης την έκπληξη, αλλά και τη δυσφορία μας για την αθέτηση εκ μέρους του υπουργού κ. Γαβρόγλου της δέσμευσης που ανέλαβε κατά την πραγματοποιηθείσα τον Φεβρουάριο του 2018 συνάντηση μας, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ και ότι οι όποιες αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα συναινέσεων με την τοπική κοινωνία, το Δ.Π.Θ. και το νομικό κόσμο και να διαψεύσει τις δηλώσεις αυτές και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί μας.
Στα πλαίσια της αρνητικής αυτής εξέλιξης, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενεργοποίησης των τοπικών φορέων, με στόχο την αποτροπή της.

Ήδη κατόπιν παρέμβασής μας, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων , επαναβεβαίωσε την αντίθεσή της στην απόφαση αυτή.
Επίσης σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή και τους συλλόγους φοιτητών θα εργαστούμε στην κατεύθυνση να υπάρξει ενιαία αντίδραση της Πανεπιστημιακής κοινότητας και του νομικού κόσμου.

 

Η Πρόεδρος                                                             Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννα Χατζηαντωνίου                                                  Σοφία Μιχαλιτσούδη